O le a le vevela e leiloa e neodymium magnets?

Neodymium maneta o se ituaiga maualuga-faatinoga mea maneta tumau, lea e aofia ai neodymium, uʻamea, boron ma isi elemene.E malosi tele le maneta ma o le taimi nei o se tasi o mea sili ona malosi maneta tumau fa'aaogaina faapisinisi.Neodymium maneta o loʻo i ai le maualuga maualuga o le malosi faʻamaneta ma le malosi sili ona lelei ma le malosi faʻamalosi oloa.O le mea lea, e faʻaaogaina lautele i le tele o matata, e aofia ai tekinolosi faʻaeletoroni, afi eletise, masini, maneta, ma isi.O le maneta o le maneta Neodymium e sau mai lona fausaga lattice ma le fa'aogaina o atomic.O le lattice structure o le Neodymium maneta e maualuga le faʻatonuina ma o le Tetragonal crystal system.Atoms e faʻatulagaina i se tulaga masani i le lattice, ma o latou taimi maneta e tumau pea, faatasi ai ma fegalegaleaiga malolosi i le va oi latou.O lenei fa'atonuga fa'atonuga ma feso'ota'iga e fai ai le maneta o Neodymium e iai ni mea fa'amaneta malosi.O le magnetism o le Neodymium maneta e mafai ona fetuutuunai ma faaleleia e ala eseese faagasologa sauniuniga ma auala gaosi.Faataitaiga,Saina neodymium manetae mafai ona fai ma maneta ma foliga lavelave e ala i le faagasologa metallurgy pauta.E le gata i lea, o faiga e pei o le vevela, togafitiga faʻamaneta, ma le faʻapipiʻiina e mafai foi ona faia e faʻaleleia atili ai ana mea maneta ma mautu.Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o mea maneta o le Neodymium magnet o le a faʻaitiitia i le maualuga o le vevela.Ole vevela mata'utia ole maneta Neodymium e masani ile va ole 200-300 ℃.Pe a sili atu le maualuga o le vevela, o le magnetization ma le malosi faʻamaneta o le Neodymium maneta o le a faasolosolo malie ona faʻavaivaia, pe oʻo lava ina leiloa atoa lona maneta.O le mea lea, i faʻatinoga faʻatinoga, e tatau ona filifili le vevela faʻaogaina talafeagai e tusa ai ma le vevela mataʻutia o mea maneta Neodymium.

Ⅰ. Le mea fa'amaneta o Neodymium maneta ma le mataupu faavae o le suiga o le vevela

A. Meatotino maneta autu o le maneta Neodymium: Neodymium maneta o se ituaiga o eleele e le masani ai mea maneta tumau ma malosi malosi meatotino.O lo'o i ai uiga o le oloa maualuga maneta malosi, maualuga remanence ma maualuga Coercivity.Ole malosi ole maneta ole Neodymium maneta e masani lava ona maualuga atu nai lo ferrite ma alumini nickel cobalt maneta.O le mea lea e faʻaaogaina tele ai le Neodymium magnet i le tele o talosaga, e pei o afi, masini ma maneta.

B. So'oga i le va o le fa'aogaina o atomic ma le taimi fa'amaneta:o le maneta o Neodymium maneta e iloa e ala i le fegalegaleaiga o le taimi maneta atomic.O le taimi maneta atomika e aofia ai le taamilo o electrons ma le taimi maneta orbital.Pe a faʻatulagaina nei atoma i totonu o le lattice, o latou fegalegaleaiga taimi maneta e tau atu i le faʻatupuina o le magnetism.I le maneta Neodymium, o le taimi fa'amaneta o le atoma e masani lava ona sau mai ion neodymium e fitu e le'i fa'aluaina, o lo'o i ai i le itu lava e tasi o latou taamilo ma le taimi fa'amamaneta orbital.I lenei auala, e maua ai se maneta malosi, e mafua ai le malosi o le maneta Neodymium.

C. Le a'afiaga o suiga o le vevela ile fa'aogaina o atomic: O le faʻatulagaina ma le fegalegaleaiga o atoms i totonu o le lattice e fuafua i le vevela.Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, o le Thermal motion of atoms faateleina, ma le fegalegaleaiga i le va o atoms e fai si vaivai, lea e taitai atu ai i le le mautu o le faatulagaga faatulagaina o atoms.O lenei mea o le a aʻafia ai le faʻaogaina o le atomika o le Neodymium maneta, ma faʻapea ona aʻafia ai ana mea maneta.I le maualuga o le vevela, o le Thermal motion of atoms e sili atu ona malosi, ma o le fegalegaleaiga i le va o atoms ua faʻavaivaia, e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le magnetization ma le malosi mageta o Neodymium magnet.

D. Mata'utia maneta vevela o Neodymium maneta:O le vevela mata'utia o le maneta o le Neodymium e faasino i le vevela lea e leiloa ai le maneta o le Neodymium i le maualuga o le vevela.I se tulaga lautele, o le vevela mataʻutia o le maneta Neodymium e tusa ma le 200-300 ℃.A sili atu le vevela i le vevela mataʻutia maneta, ua faʻaumatia le faʻaogaina o le maneta o le Neodymium, ma o le faʻasologa o le taimi faʻamaneta e tufatufaina faʻafuaseʻi, e mafua ai le faʻavaivaia poʻo le leiloa atoa o le magnetization ma le malosi.O le mea lea, i le faʻaaogaina, e tatau ona gauai atu i le puleaina o le vevela galue o le Neodymium maneta e faʻamautu ai ana mea maneta mautu.

Ⅱ.Aafiaga o le vevela i luga o le maneta o Neodymium maneta

A. Aafiaga o suiga o le vevela i luga o le magnetization o le maneta Neodymium:suiga vevela o le a aafia ai le magnetization o le maneta Neodymium.I se tulaga lautele, faatasi ai ma le faateleina o le vevela, o le magnetization o le Neodymium maneta o le a faaitiitia ma o le a mafolafola le curve magnetization.E mafua ona o le maualuga o le vevela o le a mafua ai ona sili atu ona le masani le vaega mageta o le Neodymium maneta, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le maneta.tama'i maneta tisiketi neodymium.

B. A'afiaga ole suiga ole vevela ile Coercivity ole maneta Neodymium: Coercivity o loʻo faʻatatau i le faʻaogaina o le malosi o le maneta e oʻo atu i le taua taua o le faʻamaneta atoatoa o le maneta i le taimi o le faʻamaneta.Ole suiga ole vevela ole a a'afia ai le Coercivity ole maneta Neodymium.E masani lava, i le maualuga o le vevela, o le Coercivity o le Neodymium magnet o le a faʻaitiitia, ae i le maualalo o le vevela, o le Coercivity o le a faʻateleina.E mafua ona o le maualuga o le vevela e mafai ona faʻateleina ai le faʻafefe o le maneta, e manaʻomia ai se maneta laʻititi e faʻagata ai le maneta atoa.

C. A'afiaga o suiga o le vevela ile taimi fa'afefe ma fa'atumauina ole maneta Neodymium: taimi damping e faasino i le tikeri o le attenuation o le taimi maneta i le taimi o le maneta o le maneta, ma le toe tumau e faatatau i le tikeri o le maneta o loo i ai pea Neodymium maneta i lalo o le aafiaga o le demagnetization.O le suiga o le vevela o le a aʻafia ai le taimi faʻafefe ma toe faʻaleleia o le maneta Neodymium.I se tulaga masani, o le faateleina o le vevela o le a taʻitaʻia ai le faʻateleina o le taimi faʻafefe o neodymium maneta, faʻateleina le faʻagasologa o le magnetization.I le taimi lava e tasi, o le siʻitia o le vevela o le a faʻaitiitia ai le toe faʻaleleia o le maneta Neodymium, faʻafaigofie ona leiloa le magnetization i lalo o le gaioiga o le demagnetization.

 

Ⅲ.Fa'aoga ma le fa'atonutonuina o le gau maneta o le Neodymium

A. Fa'atapula'a o le vevela mo le fa'aogaina o le maneta Neodymium: o mea maneta o le Neodymium maneta o le a aʻafia i le maualuga o le vevela, o lea e tatau ai ona faʻatapulaʻaina le vevela galue o le Neodymium maneta i faʻaoga aoga.I se tulaga lautele, o le vevela galue o le Neodymium maneta e tatau ona maualalo ifo nai lo lona vevela mataʻutia e faʻamautinoa ai le mautu o le faʻatinoga o le faʻamaneta.Ole fa'atapula'a ole vevela ole fa'aogaina ole a eseese e tusa ai ma fa'aoga eseese ma mea fa'apitoa.E masani ona fautuaina e faʻaaoga le maneta Neodymium i lalo ole 100-150 ℃.

B. Le iloiloga o le vevela i luga o le malosi maneta i mamanu maneta: Pe a mamanuina maneta, o le aʻafiaga o le vevela i luga o le malosi maneta o se mea taua e mafaufau i ai.O le maualuga o le vevela o le a faʻaitiitia ai le malosi o le maneta Neodymium, o lea e tatau ai ona mafaufau i le aafiaga o le vevela galue i le faagasologa o le mamanu.O se auala masani o le filifilia lea o mea maneta e lelei le mautu o le vevela, poʻo le faia o le malulu e faʻaitiitia ai le vevela galue o le maneta ina ia mautinoa e mafai ona lava le malosi faʻamaneta i siosiomaga maualuga-vevela.

C. Metotia e faʻaleleia ai le mautu o le vevela o le maneta Neodymium: Ina ia faʻaleleia le faʻamautuina o le vevela o le Neodymium maneta i le maualuga o le vevela, o auala nei e mafai ona faʻaaogaina: Faʻaopoopo elemene uʻamea: faʻaopoopo elemene uʻamea e pei o le alumini ma le nickel i le Neodymium maneta e mafai ona faʻaleleia lona maualuga maualuga o le vevela. i luga o le mata o le Neodymium maneta, e pei o le electroplating po o le ufiufi o se vaega o mea puipuia, e mafai ona faaleleia lona maualuga-vevela resistance.Maneta mamanu optimization: e ala i le optimizing le fausaga ma geometry o le maneta, o le maualuga o le vevela ma le vevela o le maneta Neodymium i. e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le vevela, faʻapea le faʻaleleia o le vevela. mautu o le maneta Neodymium e mafai ona faaleleia e ala i luga o auala, o le maneta o le maneta Neodymium e mafai ona leiloa i siosiomaga vevela maualuga maualuga pe afai e sili atu lona vevela vevela.O le mea lea, i faʻaoga maualuga-vevela, o isi mea faʻaoga poʻo faiga e manaʻomia ona mafaufau e faʻafetaui le manaʻoga.

I le faaiuga

O le mautu o le vevela o le Neodymium maneta e taua tele e faʻamautu ai ana mea faʻamaneta ma aʻafiaga faʻaoga.I le fuafuaina ma le filifilia o le maneta Neodymium, e tatau ona mafaufau i ona uiga maneta i se tulaga faʻapitoa o le vevela ma faia ni faiga tutusa e faʻamautu ai lona faʻatinoga.O lenei mea e mafai ona aofia ai le filifilia o mea talafeagai, faʻaogaina o le afifiina poʻo le faʻafefe o le vevela mamanu e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le vevela, ma le puleaina o tulaga o le siosiomaga mo suiga o le vevela. O la matou kamupani o seSaina neodymium tisiki maneta falegaosimea, afai e te manaʻomia nei oloa, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou e aunoa ma se faʻatuai.

O lau Poloketi maneta Neodymium Custom

Fullzen Magnetics e sili atu ma le 10 tausaga o le poto masani i le mamanu ma le gaosiga o maneta masani o le lalolagi.Auina mai ia i matou se talosaga mo se faʻamatalaga pe faʻafesoʻotaʻi i matou i le asō e faʻatalanoaina manaʻoga faʻapitoa o lau poloketi, ma o le a fesoasoani le matou au inisinia poto ia te oe e fuafua le auala sili ona taugofie e tuʻuina atu ia oe mea e te manaʻomia.Auina mai ia i matou au faʻamatalaga e faʻamatala auʻiliʻili ai lau talosaga maneta masani.

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou

Taimi meli: Iul-04-2023