E fa'afefea ona fa'agata neodymium maneta?

I le avea o se mea maneta taua,Saina neodymium manetae fa'aaogaina lautele i le tele o matata.Ae ui i lea, o le faʻagasologa o le magnetization o neodymium magnets o se mataupu manaia ma faigata.O le faʻamoemoe o lenei tusiga o le faʻatalanoaina lea o le faʻaogaina o mataupu faavae ma le faʻagasologa o maneta neodymium, ma auʻiliʻili mea e aʻafia ai le faʻaogaina o le magnetization.Faatasi ai ma se malamalama loloto i le faagasologa o le magnetization o neodymium magnets, e mafai ona sili atu ona tatou faʻaoga ma faʻamalieina mea faʻamaneta o lenei mea.Ina ia faʻalauteleina le atinaʻeina o pisinisi e pei o mea faʻaeletoroni, mea faʻafomaʻi ma le malosi.O su'esu'ega i lenei pepa e mafai ona tu'uina atu ai fa'amatalaga taua ma ta'iala mo tekinolosi fa'amaneta i le lumana'i.O lenei pepa o le a talanoaina ai le mataupu faavae, faʻagasologa, faʻalavelave faʻalavelave ma le faʻaogaina o fanua o le magnetization.

Ⅰ.Mataupu faavae o le maneta Neodymium

A. Uiga ma Fa'avasegaga o Mea Fa'amaneta

1. O se mea fa'amaneta o se mea e mafai ona fa'atupuina ai se maneta ma tosina mai ai isi mea fa'amaneta.

2. E mafai ona vaevaeina mea fa'amaneta i mea maneta vaivai ma mea fa'amaneta malo e tusa ai ma a latou mea fa'amaneta.

3. O mea maneta vaivai e maualalo le faʻamalosi ma le faʻaogaina o le mageta, ma e masani ona faʻaaogaina i masini eletise e pei o inductors ma transformers.

4. O mea maneta malo e maualuga le malosi o le faʻamalosi ma le malosi o le faʻaogaina o le maneta, ma e masani ona faʻaaogaina i talosaga e pei o le gaosiga o maneta tumau ma afi.

5. O uiga o mea maneta e fesoʻotaʻi foi ma le fausaga tioata, vaega mageta, taimi faʻagata ma isi mea.

B. Fausia ma uiga o neodymium maneta

1. Neodymium maneta o se mea masani maneta malosi ma o se tasi o mea sili ona faʻaaogaina maneta tumau.

2. O le fausaga o maneta neodymium e aofia ai le neodymium uʻamea boron (Nd2Fe14B) vaega tioata, lea neodymium ma uʻamea boron vaega nofoia le vaega autu.

3. Neodymium maneta o loʻo i ai le malosi faʻamalosi maualuga ma le maualuga o loʻo totoe le malosi o le faʻaogaina o le maneta, lea e mafai ona maua ai le malosi o le maneta ma le maualuga o le gaosiga o le malosi.

4. Neodymium maneta e lelei le mautu kemikolo ma corrosion tetee, ma e mafai ona faatumauina meatotino mageta umi i lalo o tulaga talafeagai siosiomaga.

5. O le lelei o neodymium magnets e aofia ai le malosi o le adsorption maualuga, maualuga le maualuga o le vevela ma le tele o faʻaogaina o fanua, e pei o afi, masini, MRI, ma isi.

Ⅱ.Manetization faagasologa o Neodymium maneta

A. Uiga ma manatu o le maneta

- Fa'amaneta e fa'atatau i le faiga o mea e le fa'amaneta po'o mea fa'amaneta e le fa'amaneta e ala i le fa'aogaina o se maneta fafo.

- I le taimi o le fa'amaneta, o le fa'aogaina o le maneta o le a toe fa'atulaga taimi fa'amaneta i totonu o le meafaitino ina ia fa'atatau i le autasi, ma fa'atupuina ai le fa'ato'a atoa.

B. Fa'amaneta o maneta neodymium

1. Taimi umi static magnetization:

- Fa'agata fa'amaneta umi o le auala sili ona fa'aaogaina fa'amaneta mofoliga eseese o maneta neodymium.

- Neodymium maneta o loʻo tuʻuina i totonu o se maneta faifai pea mo se taimi umi ina ia faasolosolo malie ona fetuutuunai o latou taimi maneta ma faʻaoga i le itu o le maneta.

- E mafai ona maua ai le magnetization maualuga ma le mautu mea maneta.

2. Maneta le tumau:

- E maua le fa'amaneta lē tumau e ala i le fa'avaveina o se maneta neodymium e ala i le fa'ailoaina atu i se pulu maneta malosi.

- I lalo o le gaioiga a se pusi maneta malosi mo taimi pupuu, o le taimi faʻamaneta o le neodymium maneta o le a vave ona toe faʻatulagaina e ausia ai le magnetization.

- E talafeagai le fa'aogaina o le magnetization mo talosaga e mana'omia ai le fa'amaneta i se taimi pu'upu'u, e pei ole manatua fa'amaneta, electromagnet le tumau, ma isi.

3. Fa'agata fa'atele-tulaga:

- Fa'atele-laasaga fa'amaneta o se auala e fa'agata ai maneta neodymium i le tele o la'asaga.

- O laʻasaga taʻitasi e faʻamaneta ma faasolosolo malie le faʻateleina o le malosi o le mageta, ina ia faasolosolo malie ona faʻateleina le tikeri o le magnetization o le neodymium i vaega taʻitasi.

- E mafai ona fa'aleleia atili le fa'agata fa'amaneta ma mea fa'aletino ole maneta neodymium.

C. Meafaigaluega Fa'amaneta ma Fa'agasologa

1. Ituaiga ma mataupu faavae o meafaigaluega magnetization:

- Meafaigaluega fa'amaneta e masani ona aofia ai se maneta, sapalai eletise ma faiga fa'atonutonu.

- Meafaigaluega masani fa'amaneta e aofia ai coils electromagnetic, fa'apipi'i fa'amaneta, faiga fa'amaneta, ma isi.

- E fa'atino meafaigaluega fa'amaneta i luga o se maneta neodymium e ala i le fa'atupuina o se fa'amageta faifaipea pe fesuisuia'i e ausia ai lona fa'agasologa fa'amaneta.

2. Optimization ma le pulea o le faiga magnetization:

- O le fa'asilisiliina o le fa'agasologa o le fa'amaneta e aofia ai le filifilia o le auala fa'amaneta talafeagai ma fa'amaufa'ailoga e fa'ateleina ai le a'afiaga o le maneta neodymium.

- O le faʻatonutonuina o le faʻagasologa o le magnetization e manaʻomia le faʻamautinoaina o le mautu ma le tumau o le mageta e faʻamautinoa ai le faʻatonutonuina ma le tumau o le tulaga faʻagata.

- O le faʻamalosia ma le faʻatonutonuina o le faʻagasologa o le magnetization e taua tele e faʻamautinoa ai le mautu o le faʻatinoga ma le tumau o neodymium maneta.

Ⅲ. Fa'ai'uga o maneta neodymium fa'amaneta

A. Taua ma Fa'amoemoega o Fa'amaneta o Neodymium Magnets

1. Neodymium maneta o loʻo faʻaaogaina lautele i alamanuia faʻaonaponei, e aofia ai afi, afi afi, taʻavale eletise, faʻaputu maneta ma isi fanua.

2. O le faʻagasologa o le magnetization o se maneta neodymium ei ai se aafiaga taua i luga o lona faatinoga ma le mautu, ma e mafai ona fuafua saʻo lona aoga ma tau i talosaga eseese.

3. Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma o tekinolosi, o le manaʻoga mo le maualuga ma le maualuga o le neodymium magnets o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina, ma o le a faʻaauau pea ona atiaʻe ma faʻaleleia le tekinolosi faʻagata.

B. Aotele manatu autu o le maneta o maneta neodymium

1. Fa'amaneta o lo'o fa'atatau i le fa'agasologa o mea e le fa'amaneta po'o mea fa'amaneta e le fa'amaneta e ala i se maneta fafo.

2. O le magnetization o neodymium maneta e mafai ona ausia e ala i le umi-taimi static magnetization, magnetization le tumau ma multi-tulaga magnetization.

3. O le filifilia ma le faʻaogaina o mea faʻagata ma le faʻagasologa o loʻo i ai se aafiaga taua i le faʻaogaina o le magnetization o neodymium magnets, ma e manaʻomia le faʻamautinoaina o le mautu ma le tumau o le maneta.

4. O le faʻagasologa o le magnetization o se neodymium magnet ei ai se aafiaga taua i lona faʻatinoga ma le mautu, ma e mafai ona fuafua saʻo lona aoga ma le tau i talosaga eseese.

5. Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma o tekinolosi, o le manaʻoga mo le maualuga ma le maualuga o le neodymium magnets o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina, ma o le a faʻaauau pea ona atiaʻe ma faʻaleleia le tekinolosi faʻagata.

I le aotelega, o le faagasologa o le magnetization o neodymium magnets o se laasaga autu o le faagasologa, lea ei ai se aafiaga taua i le faatinoga ma le mautu o neodymium maneta.O le atinaʻeina ma le faʻaogaina o tekinolosi faʻagata o le a faʻalauteleina ai le faʻaogaina ma maketi maketi o neodymium maneta.

Afai o lo'o e su'eina sefale maneta ndfeb pa'u, e mafai ona e filifilia la matou kamupani Fullzen Co, Ltd.

E mafai ona matou ofoina atu auaunaga OEM / ODM oa matou oloa.O le oloa e mafai ona faʻapipiʻiina e tusa ai ma ou manaʻoga faʻapitoa, e aofia ai le tele, Faʻailoga, faʻatinoga, ma le ufiufi.fa'amolemole ofo mai au pepa fa'ata'ita'iga pe ta'u mai ou manatu ma o le a faia e le matou vaega R&D isi vaega.


Taimi meli: Iuni-23-2023